Αναζήτηση

Ημέρα Γης: Γιορτάζοντας τον Πλανήτη μας

Η Ημέρα της Γης, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, αποτελεί μια παγκόσμια υπενθύμιση για την ευθύνη μας να προστατεύσουμε τον μοναδικό μας πλανήτη. Είναι μια ημέρα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και στην ενθάρρυνση της δράσης για την αντιμετώπισή τους.

Φέτος, η Ημέρα της Γης έρχεται με το σύνθημα «Αναζωογονήστε τον πλανήτη μας». Αυτό το σύνθημα καλεί όλους μας να αναλάβουμε δράση για την αποκατάσταση της υγείας των οικοσυστημάτων μας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές.

Οι  μαθητές της Ε΄τάξης γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γης με μια σειρά από δραστηριότητες.

Ξεκίνησαν την ημέρα με μια παρουσίαση για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Έμαθαν για τους κινδύνους που απειλούν τον πλανήτη μας, όπως η κλιματική αλλαγή, η ρύπανση και η αποψίλωση των δασών.

Στη συνέχεια, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και δημιούργησαν αφίσες με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Χρησιμοποίησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να φτιάξουν όμορφες και ευφάνταστες αφίσες που θα ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Οι δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα της Γης ήταν μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές . Μέσα από αυτές, ευαισθητοποιήθηκαν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και έμαθαν πώς μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη μας.

Υπεύθυνοι  εκπ/κοί :  Γατοπούλου  Φωτεινή,  Τόσκα  Κλεονίκη

Comments are closed.