Αναζήτηση

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

Οι μαθητές  του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, είχαν τη χαρά να περιηγηθούν  σε έναν άρτιο διαμορφωμένο χώρο, το Ολυμπιακό Μουσείο! Πρόκειται για έναν ζωντανό χώρο όπου έχει αποτυπωθεί η αθλητική ιστορία της χώρας,  η μουσειακή πληροφορία κινητοποιεί  τους μαθητές  σε συμμετοχή, προάγοντας τα υγιή χαρακτηριστικά του αθλητισμού και του εθελοντισμού.

 Κύρια μέριμνα της επίσκεψης ήταν η  διαφύλαξη της αθλητικής μας συμπεριφοράς και  η  ανάδειξη της πολιτιστικής πλευράς του αθλητισμού ! Ο αθλητισμός γενικά και πιο ειδικά ο Ολυμπισμός ως σύστημα αρχών κι αξιών που κληρονομήσαμε από την Ολυμπία κι ενσωματώσαμε στη σύγχρονη κοινωνία ως παιδεία και πολιτισμό  είναι ένα κίνημα εθελοντισμού. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών επιτεύχθηκε στη δράση αυτή όχι μόνο με την  περιήγησή  τους στις εκθέσεις του μουσείου αλλά και με βιωματική προσέγγιση βασισμένη σε σύγχρονα μουσειοπαιδαγωγικά  προγράμματα και παιχνίδια από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα ! Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν αποτυπωμένη σε όλους μας!

Η δράση εκπονήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος: «παιχνίδια χωρίς σύνορα», που εκπονούν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών : Μιχαηλίδου Ελένης και Τόσκα Κλεονίκης.

Comments are closed.