Αναζήτηση

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΖΛ

 

Είμαστε όλοι κομμάτια ενός παζλ

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του σχολείου είναι η δημιουργία του κατάλληλου κλίματος  επικοινωνίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών  του, ώστε να διαμορφωθεί ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον μάθησης και διδασκαλίας.

Για το σκοπό αυτό το Σχολείο μας έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές του, να συμμετέχουν ενεργά σε μια σειρά από δράσεις προκειμένου να ενισχύσουν τους δίαυλους επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους  και να καλλιεργήσουν μέσα στο χώρο του σχολείου ,κλίμα ομαδικότητας  και συλλογικότητας. 

Αρχικά πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες που ενισχύουν στάσεις σεβασμού προς τους άλλους, που μπορεί να είναι διαφορετικοί από μας, αλλά έχουν τις ίδιες ανάγκες, επιθυμίες και δικαιώματα.

Βασικός στόχος ήταν η ενίσχυση της πεποίθησης των μαθητών μας ότι ανήκουν σε μια μεγάλη ομάδα το Σχολείο. Κάθε μαθητής είναι μέλος της ομάδας και πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα. Μετά από συζήτηση- προβληματισμό  καταλήξαμε στο συμπέρασμα , ότι όλοι είμαστε κομμάτια ενός παζλ, άρα όλοι είμαστε το ίδιο σημαντικοί και  δεν μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι αν έστω ένας από εμάς είναι στενοχωρημένος,  γιατί  όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Στη συνέχεια κάθε μαθητής έφτιαξε ένα κομμάτι παζλ με το πορτρέτο του  και πληροφορίες για τα ενδιαφέροντά του και  στο   τέλος τα ενώσαμε όλα μαζί κάνοντας ένα ομαδικό παζλ   102 κομματιών, προκειμένου να  αντιληφθούν καλύτερα την έννοια της συλλογικότητας. Τέλος  με αφορμή την ημέρα Αποταμίευσης κάναμε αναφορά και στην αποταμίευση άλλων αγαθών εκτός από χρήματα. Ζητήσαμε από τους μαθητές να ζωγραφίσουν και να γεμίσουν έναν κουμπαρά με όμορφες στιγμές που έζησαν με τους φίλους τους μέσα ή έξω από το σχολείο.  Έτσι όλοι μαζί γέμισαν έναν κουμπαρά που τον ονομάσαμε  «Κουμπαρά της φιλίας, της συνεργασίας και της αγάπης» .

 

 

 

 

Comments are closed.