Αναζήτηση

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού

 

 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που προωθεί τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας. Η πρωτοβουλία στόχο έχει να προβληθεί ο προγραμματισμός, να παρουσιάσει στους νέους, στους ενήλικες και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας πώς μπορείς να δώσεις πνοή στις ιδέες σου μέσω της συγγραφής κώδικα, να απομυθοποιηθούν οι σχετικές δεξιότητες και να έρθουν πιο κοντά ενδιαφερόμενα άτομα για να αυξήσουν τις γνώσεις τους.

Το σχολείο μας  και συγκεκριμένα οι μαθητές  της  Γ΄ τάξης συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού- Europe code week με τη δράση : Προγραμματισμός στην αυλή με τη Φυσική Αγωγή. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού- Europe code week πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 8- 23 Οκτωβρίου. Τα παιδιά με παιγνιώδη  τρόπο αναπτύσσουν  έναν αλγόριθμο. Δημιουργούν  σωματικά σχήματα με συγκεκριμένη σειρά ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Το κάθε παιδί καλείται να συμπληρώσει την ακολουθία  των σωματικών σχημάτων χωρίς να χαλάσει η κανονικότητα.

Αναλυτικά:

1=Τούνελ

 Τρέχεις περνάς μέσα από το τούνελ                             

2=Φράχτης

 Με πηδηματάκια φτάνεις μέχρι τον φράχτη και πηδάς όσο πιο ψηλά μπορείς, ώστε να δεις πάνω από τον φράχτη                                                                     

 3= Δεντράκι

Περπατάς στα τέσσερα (σαν την αρκούδα) , στο δεντράκι  τρέχεις γύρω από αυτό.                      4= Πελαργός

Με πλάγια βηματάκια  προς τα αριστερά φτάνεις στον πελαργό. Προσπαθείς να κάνεις και εσύ όποια ισορροπία θέλεις.                                                     

5= Γέφυρα

Συνεχίζεις με κουτσό (όποιο πόδι σε βολεύει) έως τη γέφυρα , μπροστά στη γέφυρα εκτελείς 5 αναπηδήσεις: εκτάσεις – διαστάσεις.

6=Άγαλμα

 Όπως το ρομποτάκι  περπατάς μέχρι το άγαλμα. Εκεί ακουμπάς τις παλάμες σου με τις παλάμες του αγάλματος !                                                                         

Δεν ξεχνάς στο τέλος της διαδρομής σου, δημιουργείς με το σώμα σου το σωματικό σχήμα που έχει σειρά ώστε να συνεχιστεί το μοτίβο!                                           

 Οι μαθητές εκτελώντας το παραπάνω μοτίβο μαθαίνουν με παιγνιώδη τρόπο τα βήματα του  παραδοσιακού χορού: Συρτός στα τρία.                                                               

 

Comments are closed.