Αναζήτηση

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ

Όπως είναι γνωστό με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε. και της UNICEF, η 11η Δεκεμβρίου έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Ο ετήσιος εορτασμός της ημέρας αυτής, αντικατοπτρίζει τη σημασία που η Διεθνής Κοινότητα αποδίδει στα παιδιά όλου του κόσμου, καθώς και την ανησυχία της σχετικά με την κατάστασή τους.                                           Η Χάρτα των δικαιωμάτων του παιδιού αναφέρει:

«Το παιδί θα απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα….χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, φύλλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, περιουσίας, οικογενειακής προέλευσης ή άλλης κοινωνικής θέσης του ίδιου του παιδιού ή της οικογενείας του».

Με αφορμή την  ημέρα αυτή στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις,  όπως ανάγνωση  του παραμυθιού της  UNICEF « Η ζωή στη Λουλουδούπολη» που έχει ως θέμα τα δικαιώματα του παιδιού,   διαβάσαμε  επίσης το εγχειρίδιο που έχει εκδόσει ο “Συνήγορος του Παιδιού”  με τίτλο «Έχω, έχεις, έχει , όλοι έχουμε δικαιώματα»  και τέλος έγινε προβολή   ταινίας με ανάλογο θέμα.  

Αφού οι μαθητές έμαθαν τα δικαιώματά τους, πήραν την πρωτοβουλία  να γράψουν  γράμμα στον Αι – Βασίλη  και να του ζητήσουν φέτος να φέρει σε όλα τα παιδιά του κόσμου,  δώρα όπως είναι η  ΕΙΡΗΝΗ , η  ΑΓΑΠΗ, η ΕΥΤΥΧΙΑ.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.